Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Les yeux sans visage/Μάτια χωρίς πρόσωπο (1960)

"Μάτια χωρίς πρόσωπο"
Τίτλος: Les yeux sans visage/Μάτια χωρίς πρόσωπο
Χώρα: Γαλλία
Έτος: 1960
Γλώσσα: γαλλικά
Διάρκεια: 88 λεπτά
Σκηνοθεσία: Georges Franju
Πρωταγωνιστούν: Pierre Brasseur, Alida Valli, Julliette Mayniel
Η βαθμολογία μου: 7/10
Είδος: Τρόμου, Θρίλερ


Υπόθεση: Ένας διάσημος χειρούργος, θέτει ως στόχο της ζωής του να αναδομήσει το κατεστραμμένο από ατύχημα πρόσωπο της μονάκριβης κόρης του. Όμως αυτός ο σκοπός, του επιβάλλει να χρησιμοποιήσει ανήθικα και αποτρόπαια μέσα.

Η άποψή μου: Μια ταινία τρόμου οπωσδήποτε cult, με δική της ταυτότητα και μεγάλο φανατικό κοινό μέχρι και σήμερα. Η ομορφιά και η φρίκη, συνδυάζονται με τρόπο ιδιαίτερο και ποιητικό, μέσα από το
φακό του Georges Franju, που ξεκίνησε την καριέρα του από το χώρο των ντοκιμαντέρ. Σημαντική παρουσία αυτή της εξωτικής Alida Valli, που υποδύεται την πιστή βοηθό του σατανικού γιατρού.

Το καλύτερό μου: Η όλη σύλληψη και η αποτύπωση του χαρακτήρα της εύθραυστης και παράξενης Christiane, του λεπτεπίλεπτου κοριτσιού με τη μάσκα, που ακροβατεί ανάμεσα στην επιθυμία της για μια νέα ζωή, και την επιθυμία για τη λύτρωση του θανάτου. Ειδικά η τελευταία σκηνή, είναι πολύ δυνατή.

Το χειρότερό μου: Σίγουρα δε μπορείς να προσάψεις παραπτώματα ρεαλιστικών κενών σε μια ταινία που δε στηρίζεται στην αστυνομική της πλοκή ή στην επιστημονική της βάση, αλλά στο στοιχείο του τρόμου. Με βάση τα παραπάνω ίσως και να εμπίπτει ως ένα σημείο και στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας.

Πώς να τη δείτε: Είναι από αυτές τις ταινίες που αν τύχει και τις πετύχεις τυχαία στην τηλεόραση σε παιδική ηλικία, σε σημαδεύουν μια ζωή και πάντα σκαλίζεις το Google, μέχρι να ανακαλύψεις ποια ταινία ήταν αυτή. Κι όταν τελικά την ανακαλύψεις και την ξαναδείς, συνειδητοποιείς ότι τελικά δεν ήταν και τόσο τρομακτική όπως νόμιζες τότε! Δείτε τη λοιπόν, με τα μάτια ενός 10χρονου που ξύπνησε κρυφά μέσα στη νύχτα, όσο οι γονείς του κοιμούνταν, εκεί κάπου στα 90's και την πέτυχε στην ΕΤ1. Τότε θα την εκτιμήσετε, όπως της αξίζει.

 Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!