Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Προτάσεις ταινιών για το Σαββατοκύριακο #1

Πέντε προτάσεις ταινιών για το Σαββατοκύριακο από τις Ταινιολογίες! Επιλέξτε αυτή που σας κάνει κλικ ή δείτε τις όλες μαζί!

1. Η κλασική. Rear Window (1954) Ποτέ μην αποκαλείτε τον εαυτό σας σινεφίλ, αν δεν έχετε απολαύσει έστω μία ταινία που να γυρίστηκε πριν από το 1990, πόσο μάλλον αν δε λατρεύετε τα κλασικά των 50s! Με διάθεση νοσταλγική η πρώτη πρόταση για το ΣΚ, λοιπόν, και δεν είναι άλλη από την υπέρτατη (για μένα) ταινία μυστηρίου του μάστερ Άλφρεντ Χίτσκοκ "Rear Window"(Σιωπηλός μάρτυρας). Ο λατρεμένος μου James Stewart και η σαγηνευτική Grace Kelly, συνεργάζονται με στυλ για να λύσουν το μυστήριο της διπλανής πόρτας, ή μάλλον της απέναντι πολυκατοικίας.

Το καυτό καλοκαίρι βρίσκει τον Jeff, έναν ριψοκίνδυνο φωτορεπόρτερ προσωρινά καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα, όπου έσπασε το πόδι του. Η μόνη του διασκέδαση είναι να παρατηρεί τους γείτονες από το παράθυρό, αλλά και οι επισκέψεις της συντρόφου του Lisa (Grace Kelly) και της τσαούσας νοσοκόμας που τον φροντίζει. Όταν θα γίνουν μάρτυρες ενός παράξενου περιστατικού, το βαρετό καλοκαίρι θα αποκτήσει νέο ενδιαφέρον. Μια απολαυστική ταινία, με απόλυτα ισορροπημένες δόσεις μυστηρίου, θρίλερ, αλλά και χιούμορ. Τονίζω εδώ ότι είναι μία από τις ελάχιστες ταινίες που βλέπω ξανά και ξανά.

2. Η κωμωδία. Neighbors (2014) Αν σας κέντρισε το ενδιαφέρον το Neighbors 2: Sorority Rising (2016)  η νέα κωμωδία με τον Seth Rogen και τον Zac Efron αλλά δεν έχετε δει ακόμα το πρώτο μέρος, ήρθε η ώρα να κάνετε την αρχή. Μια ευχάριστη αμερικανιά, η οποία φυσικά δεν θα ξεχώριζε από το σωρό χωρίς τον πραγματικά "καμμένο" Seth Rogen (με την καλή έννοια του σούπερ-αστείου καμμένου). ο Ο Mac και η Kelly (Rose Byrne), ένα νιόπαντρο ζευγάρι,  αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα της χαμένης ανεμελιάς όταν αποκτούν το πρώτο τους μωρό. Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, όταν στο διπλανό σπίτι της ήσυχης γειτονιάς, μετακομίζει μια κολεγιακή αδελφότητα με επικεφαλής τον... ζωηρό Zac Efron; Τρελές καταστάσεις, αρκετό γέλιο, ελάχιστη εγκεφαλική λειτουργία απαραίτητη. Τίποτα καλύτερο μετά από hangover ή/και πολλές χαμένες ώρες στο Instagram.
Τώρα, όσον αφορά το sequel, Neighbors 2: Sorority Rising (2016), δεν το έχω δει ακόμα, αλλά υποθέτω ότι αυτή τη φορά η κολεγιακή κοινότητα τη διπλανής πόρτας ανήκει σε κορίτσια, και αν κρίνω από το trailer, με πολύ άγριες διαθέσεις. Ευχάριστα με προδιαθέτει η παρουσία της Chloë Grace Moretz, την οποία απολαύσαμε σαν Carrie, στην ομώνυμη ταινία του 2013. Όπως και να να 'χει, θα δω με την πρώτη ευκαιρία και το φετινό sequel, αν και θεωρώ τις εμφανίσεις του Efron χωρίς μπλούζα κάπως γραφικές.

3. Η αληθινή ιστορία. The Danish Girl (2015).Eddie Redmayne έχει καταπλήξει τα πλήθη με το ταλέντο του τα τελευταία χρόνια και μάλιστα κέρδισε το Όσκαρ α' αντρικού ρόλου το 2014, για την ερμηνεία του ως Stephen Hawking, στο "The Theory of Everything". Μπορεί το 2016 να έχασε το πολυπόθητο αγαλματίδιο από τον Leonardo di Caprio, αλλά ήταν για δεύτερη φορά υποψήφιος για την ενσάρκωση ενός επίσης υπαρκτού προσώπου, του Δανού ζωγράφου Einar Wegener, ο οποίος ήταν ο πρώτος καταγεγραμμένος άνθρωπος που έκανε εγχείριση αλλαγής φύλου και συνέχισε τη ζωή του ως γυναίκα, με το όνομα Lili Elbe. Δε θα αποκαλύψω περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή του καλλιτέχνη για να μη σας χαλάσω την ταινία, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα David Ebershoff. Εξαιρετική φωτογραφία και απίστευτα σκηνικά, θα σας μεταφέρουν σε μια ονειρική Ευρώπη των αρχών του 20ου αιώνα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί, ότι η όμορφη Σουηδέζα Alicia Vikander, κέρδισε το Όσκαρ β΄γυναικείου ρόλου (2016) για την ερμηνεία της ως Gerda Wegener, η οποία υπήρξε σύζυγος του Einar αλλά και πιστή φίλη της Lily. Αν σας αρέσει ένα καλό δράμα με σημαντικές ερμηνείες, θα λατρέψετε αυτή την αξιόλογη παραγωγή.

4. Η ταινία τρόμου. The Other Side of the Door (2016) Επειδή λατρεύω τις ταινίες τρόμου και τρελαίνομαι να σας μιλάω γι' αυτές, καταλαβαίνετε ότι θα ήταν δύσκολο να σας προτείνω κάποια που δεν έχει ήδη γίνει Ταινιολογία. Από όλες λοιπόν τις ταινίες τρόμου που είδα πρόσφατα, θα τολμούσα να σας προτείνω τη συγκεκριμένη. Ο λόγος; Είναι μια κλασική ταινία τρόμου, από αυτές που είναι μεν τρομακτικές, αλλά χωρίς να σε φέρνουν σε δύσκολη θέση με αληθοφανείς κινδύνους που δε θα σε αφήσουν να κοιμηθείς το βράδυ. Τρομάξτε, σκουπίστε, τελειώσατε. Γι' αυτό άλλωστε και δε σας προτείνω το Sinister 2, το οποίο είναι αρκετά πιο δυσάρεστο και σκληρό. Σαββατοκύριακο είναι, ας μην το παρακάνουμε.
Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τη σχετική Ταινιολογία.

5. Η ελληνική. Φαίδρα (1962). Τι να πω γι' αυτή την ταινία του Ζυλ Ντασέν; Να μιλήσω για την ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη που σε στοιχειώνει και που της χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα; Για την μυστηριώδη χημεία ανάμεσα στη Μελίνα και τον Άντονι Πέρκινς που σε κάνει να πέφτεις στα πατώματα, ακόμη κι αν δεν ψαρώνεις εύκολα με κινηματογραφικούς έρωτες; Για την απίστευτη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και τους στίχους του Νίκου Γκάτσου; Για το ότι πρόκειται για μια μοντέρνα διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη Ιππόλυτος, όπου η Φαίδρα ερωτεύεται με πάθος τον γιο του συζύγου της του Θησέα; Για το γεγονός ότι σε κάνει να νιώθεις περήφανος και συγκινημένος για όλα τα παραπάνω; Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Απλά δείτε τη. Αν δεν ανατριχιάσετε έστω μία φορά, να μη μου ξαναμιλήσετε! Αναίσθητα πλάσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!