Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

The Forest (2016)

Το Δάσος
Τίτλος: The Forest
Χώρα: Η.Π.Α
Έτος: 2016
Γλώσσα: αγγλικά
Διάρκεια: 93 λεπτά
Σκηνοθεσία: Jason Zada
Πρωταγωνιστούν: Natalie Dormer, Taylor Kinney, Yukiyoshi Ozawa
Η βαθμολογία μου: 4.5/10
Είδος: Τρόμου, Θρίλερ

Υπόθεση: Μπορεί να έχετε ακούσει για το δάσος Aokigahara στην Ιαπωνία, ένα μέρος απίστευτης ομορφιάς στους πρόποδες του βουνού Φούτζι. Κι όμως, αυτή η ομορφιά κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά, αφού στο δάσος αυτό συνηθίζουν να πηγαίνουν άνθρωποι με σκοπό να αυτοκτονήσουν. Κι αυτό δεν είμαι μέρος της υπόθεσης, αλλά true story! Οι θρύλοι λένε ότι τα πνεύματα δεν αφήνουν τους επισκέπτες σε ησυχία και στο τέλος αυτοί οδηγούνται στην αυτοκτονία.

Αυτή την παράξενη ιστορία πραγματεύεται και η συγκεκριμένη ταινία, ακολουθώντας τη Σάρα, μια νεαρή Αμερικανίδα, στην αγωνιώδη αναζήτηση της δίδυμης αδερφής της, που χάθηκε μέσα στο δάσος Aokigahara. Στο ρόλο της Σάρα αλλά και της αδερφής της, η όμορφη βρετανίδα Natalie Dormer, που έχουμε απολαύσει σε σειρές όπως το "The Tudors" και το "Game of Thrones".

Η άποψή μου: Βλέποντας ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Natalie Dormer -την οποία είναι αλήθεια ότι συνδυάζω πάντα με το ρόλο της Anne Boleyn στο "The Tudors"- σκέφτηκα ότι επρόκειτο για μια ενδιαφέρουσα ταινία. Όταν μάλιστα μπαίνουν στο παιχνίδι γιαπωνέζικοι θρύλοι με στοιχειωμένα δάση και φαντάσματα, δε μπορεί παρά να έχουμε ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές φιλμ τρόμου. Χμ. Έπεσα αρκετά έξω, γιατί το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Η ιστορία είχε πολλά κενά, οι παράλογες αποφάσεις της πρωταγωνίστριας σε έβγαζαν από τα ρούχα σου, τόσο που δεν σου άφηναν το περιθώριο να... τρομάξεις με την ησυχία σου! Μια πολύ μέτρια ταινία, με παράξενη ροή, που σου αφήνει μια ενοχλητική αίσθηση του ανολοκλήρωτου στο τέλος. Για να μην παρεξηγούμαι, έχει τουλάχιστον δύο-τρία καλά πετάγματα, οπότε μην καθίσετε ανέμελοι λες και πρόκειται να δείτε "Μπρούσκο".

Το καλύτερό μου: Η ανατριχιαστική ιδέα ότι αυτό το δάσος και οι θρύλοι που το περιβάλλουν πράγματι υπάρχουν.

Το χειρότερό μου: Σε περίπτωση που θελήσετε να τη δείτε, δε θα αποκαλύψω κομμάτια της υπόθεσης, αλλά θα αρκεστώ στο ότι σιχάθηκα τόσο την ξεροκεφαλιά και τον αδικαιολόγητο σεναριακά παραλογισμό της πρωταγωνίστριας που δε με ενδιέφερε καθόλου αν θα "τη φάνε τα φαντάσματα". Κι όταν χάνεις τη συμπάθειά σου για τον κεντρικό ήρωα, εκεί τελειώνει και η ταινία.

Πώς να τη δείτε: Δείτε πρώτα μια τρελή κωμωδία, για να κάνει μεγαλύτερη αντίθεση το στοιχείο του τρόμου. Τι άλλο να πω, προσπαθήστε το.

Trailer:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!