Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Οι 6 πιο ρομαντικές ταινίες του 21ου αιώνα (ως τώρα)


Κατευθείαν στο ψητό. Ποιος διαβάζει τις εισαγωγές όταν ακολουθεί λίστα; Σοβαρά, ποιος;

1. 500 Days of Summer (2009)
Μια όχι και τόσο συμβατική ιστορία αγάπης, για έναν έρωτα που δεν ήταν γραφτό να αγγίξει την αιωνιότητα. Με πολύ χιούμορ και μια νοσταλγική vintage ατμόσφαιρα, η γοητευτική Zooey Deschanel, και ο baby-face Joseph Gordon-Levitt, που πάντα θα μου θυμίζει μια ξενέρωτη εκδοχή του αείμνηστου Heath Ledger, γίνονται ένα από τα ζευγάρια της μεγάλης οθόνης, στα οποία πάντα θα επιστρέφουμε και θα εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για εναλλακτικά happy endings.


2. Love Actually (2003)
"To me you are perfect" και όλα τα συναφή, ξέρετε. Ο άνθρωπος εξομολογήθηκε τον έρωτά του και λίγα χρόνια μετά, κατέληξε να κυνηγάει ζόμπι στο AMC. Έτσι είναι αυτά. Για πολλούς μια χριστουγεννιάτικη ταινία, για άλλους η υπέρτατη ρομαντική κομεντί έβερ, για άλλους, ακόμη μια γλυκανάλατη φλωριά. Γούστα είναι αυτά φίλοι μου, αλλά εμείς εδώ στις Ταινιολογίες (μία είμαι, αλλά φαίνεται πιο pro το εμείς) αγαπάμε Love Actually και θα τη δούμε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. 

3. Jeux d' enfants/ Αγάπα με αν τολμάς (2001)
Άλλη μια ανατρεπτική ιστορία αγάπης, με πρωταγωνιστές τη Sophie και το Julien, δυο αντιπαθέστατους χαρακτήρες που έχουν βαλθεί να καταστρέψουν ο ένας τη ζωή του άλλου. Η αγαπημένη μου από τη λίστα, αν θέλετε να ξέρετε. Marion Cotillard, μίσος, πάθος, εγωισμός και εκδίκηση, και μια νταρκίλα παράλογα ταιριαστή σε ερωτική ιστορία. Αγάπη για σκληρούς παίκτες, και φυσικά bonus η γαλλική γλώσσα, που είναι ιδανική για κάτι τέτοια. Αν δεν την έχετε δει, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή. Cap ou pas cap?

4. La La Land (2016)
Φρέσκια - φρέσκια και χιλιοτραγουδισμένη, με κοινό και κριτικούς να εκστασιάζονται στο άκουσμά της. Λίγο η μυρωδιά του παλιού καλού Χόλιγουντ, λίγο η τρομακτική χημεία ανάμεσα στην Emma Stone και τον Ryan Gosling, πέσαμε κι εμείς στη γλυκιά παγίδα του La La Land και το λατρέψαμε. Tip. Δείτε το στο σινεμά. Αξίζει. 

5. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Δεν έχω μεγάλη αδυναμία στο Jim Carrey, αλλά αυτή η ταινία, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ακόμη ταινία, starring Jim Carrey. Είναι μια sci-fi απεικόνιση του απόλυτου μαρτυρίου του χαμένου έρωτα, της απεγνωσμένης προσπάθειας να ξεχάσεις και να προχωρήσεις, και φυσικά ο θρίαμβος της ολικής επαναφοράς, η αγάπη δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος. Εξαιρετικές ερμηνείες από δυο αναμφίβολα πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς, το Jim Carrey και την Kate Winslet.

6. Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)
Ελάτε τώρα, όλοι έχετε δει την Αμελί, όλοι αγαπήσατε την Αμελί, ίσως και να την ερωτευτήκατε για δυο στιγμούλες μόνο. Να 'ταν η αισιοδοξία και η αθωότητά της, να ΄ταν ο παιχνιδιάρικος τρόπος που αντιμετώπιζε τη ζωή, να ΄ταν που θα θέλατε μια μέρα να βρεθεί στο δρόμο σας και να δώσει λίγο χρώμα στην ασπρόμαυρη ζωή σας; Ίσως να έφταιγε απλά το ονειρεμένο, ταξιδιάρικο soundtrack του Yann Tiersen, τι να πω; Πάντως η Amelie δε χρειάζεται συστάσεις. Πάντα σ' αυτήν θα επιστρέφουμε όταν θέλουμε να θυμηθούμε πώς μοιάζει η ευτυχία. All time classic. 

1 σχόλιο:

  1. σου λείπει από τη λίστα στου το My sassy girl από την Κορέα. Ωραίες προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!