Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

The Ones Below (2015)

Οι Από Κάτω
Τίτλος: The Ones Below (2015)
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος: 2015
Γλώσσα: αγγλικά
Διάρκεια: 87 λεπτά
Σκηνοθεσία: David Farr
Πρωταγωνιστούν:  Clémence Poésy, David Morrissey, Stephen Campbell Moore
Η βαθμολογία μου: 8/10
Είδος: Θρίλερ, Μυστήριο, Δράμα

Υπόθεση: Η Kate (Clémence Poésy) και ο  Justin (Stephen Campbell Moore) ζουν μια ήσυχη ζωή στο διαμέρισμά τους στο Λονδίνο, περιμένοντας μάλιστα το πρώτο τους παιδί. Όταν στο από κάτω διαμέρισμα θα μετακομίσουν οι καινούργιοι γείτονες, όλα θα αλλάξουν.

Η άποψή μου: Μια εξαιρετική ταινία, σοβαρή, εκλεπτυσμένη, με δυνατές ερμηνείες και μεστό σενάριο. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, που δε σας αφήσει στιγμή σε ησυχία, γιατί συνεχώς θα περιμένετε κάτι να συμβεί, ακόμη και όταν δε συμβαίνει τίποτα. Θα δεθείτε με τους ήρωες, θα νιώσετε αυτό που νιώθουν, θα τους συμπονέσετε αλλά και θα τους μισήσετε. Ναι, ήταν μια πολύ καλή ταινία και αυτό που ξεχώρισα αμέσως ήταν η πολύ ταλαντούχα Γαλλίδα ηθοποιός Clémence Poésy, την οποία ίσως θυμάστε από το ρόλο της ως Fleur Delacour στις ταινίες Χάρι Πότερ. Να, λοιπόν που τα θρίλερ μπορούν να αποφύγουν τις υπερβολές και να είναι ακόμα ενδιαφέροντα και απολαυστικά. Μια τραγική ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, έχει τη δύναμη να ανεβάσει την αδρεναλίνη και να ταρακουνήσει το θεατή περισσότερο από μια εξωπραγματική ταινία τρόμου, αρκεί να είναι καλογυρισμένη και να διαθέτει ένα αξιόλογο καστ. Αν αναρωτιέστε από που ξέρετε τον "γλυκούλη" γείτονα, είναι ο David Morrissey που έπαιζε τον επίσης "γλυκούλη" Governor στο "The Walking Dead". Έχει παίξει βέβαια και σε πολλές ακόμα ταινίες ο άνθρωπος, αλλά παραδεχτείτε το, από εκεί τον θυμάστε.

Το καλύτερό μου: Ανέλυσα και πιο πάνω τα highlights της ταινίας, αλλά θα επιμείνω στο ότι η ερμηνεία της Clémence Poésy, με συνεπήρε. Ελπίζω να τη δούμε σύντομα και σε άλλες ενδιαφέρουσες παραγωγές.

Το χειρότερό μου: Μόλις μετακόμισαν από κάτω μας νέοι γείτονες. Αυτό.

Πώς να τη δείτε: Μαντέψτε. Με τους λατρεμένους σας γείτονες. Και bonus: μετά από αυτό, τα νερά της από πάνω όταν θα πλένει το μπαλκόνι, θα σας φαίνονται σαν δροσερή καλοκαιρινή βροχούλα.

Trailer:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!