Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Midnight Lace (1960)

midnight lace
Ο δολοφόνος θα 'ρθει απόψε
Τίτλος: Midnight Lace
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος: 1960
Γλώσσα: αγγλικά
Διάρκεια: 110 λεπτά
Σκηνοθεσία: David Miller
Πρωταγωνιστούν: Doris Day, Rex Harrison, John Gavin
Η βαθμολογία μου: 7/10
Είδος: Θρίλερ, Μυστήριο, Classics


Υπόθεση: Νιόπαντρη και ευτυχισμένη η αμερικανίδα Κιτ, μετακομίζει στο Λονδίνο με τον επιτυχημένο επιχειρηματία σύζυγό της. Όλα μοιάζουν ειδυλλιακά όταν εντελώς ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο, ένας άγνωστος άντρας με τσιριχτή φωνή, αρχίζει να της κάνει απειλητικά τηλεφωνήματα και να την τρομοκρατεί. Η Κιτ είναι πια απελπισμένη, αφού κανείς δε φαίνεται να την πιστεύει και νομίζουν ότι τα κάνει όλα για να τραβήξει την προσοχή του πολυάσχολου άντρα της.


Η άποψή μου: Στα χνάρια του λατρεμένου Dial M for Murder (1954), με ηθοποιούς ναυαρχίδες της εποχής και μια σχεδόν απλοϊκή υπόθεση που δίνει όλο της το βάρος στις αποκαλύψεις των τελευταίων λεπτών, δε μπορώ να πω ότι κατατάσσεται στις αγαπημένες του είδους. Σίγουρα είναι ευχάριστη και διασκεδαστική, το είδος της ταινίας που συνδυάζει το κομψό lifestyle των 60s με ένα εύπεπτο μυστήριο για όλες τις ηλικίες και τα γούστα. Αν δε σας αρέσουν τα αίματα και η πολλή σκέψη, αλλά προτιμάτε μια στιλάτη, εύθραυστη πρωταγωνίστρια και έναν κουστουμαρισμένο υποδειγματικό σύζυγο που με περισσή ευγένεια προσπαθεί να την βοηθήσει, καθώς πίνουν το απογευματινό τους τσάι, αυτή είναι η ταινία που σας ταιριάζει. Για μένα, το αυθεντικό μυστήριο είναι αγγλική υπόθεση, επομένως χτύπησα διάνα και πάλι, έστω και αν δε μπορώ να βάλω την υψηλότερη βαθμολογία μου.

Το καλύτερό μου: Τα απίστευτα κομψά συνολάκια της Doris Day, που μάλιστα ήταν υποψήφια και για Όσκαρ εκείνη τη χρονιά (όχι η Doris Day, τα συνολάκια).

Το χειρότερό μου: Η δυστυχώς προβλέψιμη εξέλιξη. Απόλαυσα πολύ περισσότερο το Dial M for Murder, που άλλωστε δεν έθετε το δίλημμα ποιος είναι ο ένοχος, αλλά  παρ' όλα αυτά σε κρατούσε σε τρομερή αγωνία. Επί τη ευκαιρία, να αναφέρω εδώ ότι ο Anthony Dawson, που έπαιζε το θύμα στο Dial M for Murder, κάνει και στο Midnight Lace την εμφάνισή του, ως μυστηριώδης ύποπτος.

Πώς να τη δείτε: Θα έλεγα να μην την δείτε μεμονωμένα, αλλά σε έναν μαραθώνιο του είδους, παρέα με τα αξέχαστα (ναι, θα το ξαναγράψω) Dial M for Murder, Rear Window, Marnie, The Man who Knew Too Much και για να μην πολυλογώ με οτιδήποτε από Άλφρεντ Χίτσκοκ μπορείτε να βρείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!